kennel Ceben - field spaniel

Field i Sörmland Uppland

Alla fieldägare/fieldintresserade hälsas
Välkomna till fieldspanielaktiviteter i Sörmland-Uppland!


🙂 Träffar 🙃 

1 april Nyköping/Stigtomta

Förutom fika och fieldsnack så kör vi denna gång lite tips kring utställingstrimning så ta med dina trimgrejer och om du har trimbord. Här lite trimlänkar.


Vi startar ca kl 11.00,
vi är ute - så kläder efter väder,
fika kommer finnas till självkostnadspris! 


Kommade träffar:
19 maj Knivsta
6 juni Knivsta

Håll utkik här på sidan för höstens träffar!

Från en av våra träffar år 2000!

OBS! Kontakta Helena för anmälan och info till Stigtomta- & Sussi för anmälan och info till Knivstaträffarna, så vi vet hur mycket fika som ska ordnas, för vägbeskrivning, och för att vi ska kunna kontakta er om vi behöver ställa in!

EFTERLYSNING! Vad vill du att vi ska göra på träffarna? Viltspår, trimvisning, utställningsträning, vatten och landapportering, fika, snacka field...?

Kom med förslag och önskemål!

Välkomna!
önskar
Sussi 070- 5251025,  susann.adehed2014@gmail.com &
Helena 0708-402292, helenaborell2@gmail.com &
Cia 08-51230221, kennelceben@gmail.com


Vill du träffa fieldar 'live' men har lite långt till just våra träffar? Lägg ut en efterlysning här

Tips, kurser, föreläsningar, se hur det går till på prov eller tävla
FB, FSK, SSRK prov, SSRK östraSpringer östraSpringer UpplandCocker SthlmCocker Uppland, STOKK, SOKK, ULKK, SBKStfr, JIS.
 
Träna inför utställning
Ringträning Roslagen
Helens hundkurser
Ringträning Etuna
hundkompetens

O'Shea
hundtränarna 
Moltas

Spanielprov
SSRK prov

Utställning

SKK

SSRK
inofficiella  

BPH
SKK-banor beteende- och personlighetsbeskrivning hund

Rallylydnad

SSRK prov


Viltspårprov

SSRK östra

2023

********
I oktober hade vi årets två sista träffar
******
Tionde september - träff i Stigtomta
*****
6 juni hade vi vårens sista träff - Knivsta
****
28 maj träffades vi på Ulriksdal för utställning!
***
Tjugonde maj - träff i Knivsta
**
Trettionde april - träff i Knivsta
*
Årets första träff hölls i slutet av mars i lätt snöfall hemma hos Helena i Stigtomta. Massa fieldsnack, först ute och sen inne i värmen ihop med smarriga våfflor, medan vovvara umgicks med varandra!

2022


******
Årets sista träff blev en novemberdito!
*****

Tjugoen stycken fieldar deltog 30 oktober på Fieldklubbens provapå/jaktKM som Sussi anordnade!
****
Fjärde träffen hade vi i Stigtomta 11 juni!
***
Tredje träffen samt utställning gick av stapeln i Ulriksdals slottspark! Ett dussin fieldar deltog i själva utställningen och några både blivande och nuvarande fieldfamiljer anslöt också!
**
Andra träffen hade vi första maj i Knivsta!
*
Årets första träff gick av stapeln 2 april i Stigtomta. Fint väder, våfflor och fieldsnack, vad mer kan man önska?!

2021

******
Lördag den 11 december gick årets sista träff av stapeln, i Knivsta, med ca ett dussin deltagande fieldar med sina vidhängande tvåbeningar, några blivande fieldägare samt fielduppfödare på besök från Alabama. Mycket och trevligt fieldsnack som vanligt!

*****
Den 6 november spanades det in hur ett B-prov för spaniels går till!

****
Söndag 26 september gick fjärde träffen av stapeln i Knivsta med 23 deltagande fieldar! Foton

***
Tredje träffen gick av stapeln den 5 juni i sommarvarmt Knivsta, med hela trettio deltagande fieldar! Bilder härhär.

**
Årets andra träff den andra maj på Hunderbanan utanför Norrtälje med ca femton fieldar som hjärngympade! Bilder härhärhär och här!

*
Årets första träff hos Sussi i Knivsta! Vet inte hur många fieldar som deltog men ovanligt färgglatt gäng var det med två liver & tan, två liver roan, en brunvit och tre svarta, förutom hela drösen bruningar! Bilder här.


2020

*****
Svinkallt och vinterns första snöflingor den 18 oktober men ändå ca 25 fieldar med vidhängande tvåbeningar, samt ett par efter träffen fieldfrälsta blivande fieldägare! 

****
Höstens första träff var synnerligen välbesökt! Ca 25 fieldar med vidhängande mattar och  hussar deltog hos Sussi i Knivsta!

***
Träff hosSussi på nationaldagen! Återigen en liten men tapper skara!

** 
Årets första träff den 1:a maj hos Sussi började med uppehåll men sedan REGNADE det! Fieldfolk är en tapper skara dock och höll ut i ett par timmar. Fika, fieldsnack och liten promenad blev det denna gång.

*
Årets första träff ställdes in pga få anmälingar i dessa coronatider.

 


2019
•••••••

 

Åttonde september gick årets sista träff av stapeln hos Sussi i Knivsta!

 

******

 

Årets tredje BPH utfördes i sommarvarmt väder den 16 juni!

 

*****
Den andra juni gick årets andra BPH av stapeln! 

****

Träff hos Sussi var det den 30 maj!

***

 

Onsdag den första maj hade vi en kylig men trevlig träff hos Sussi i Knivsta. Snack, gofika, promenad, trimning, korvgrillning och mera snack stod på agendan!

 

**

 

Söndagen 14 april genomfördes årets första BPH! Sex stycken fieldar och några andra raser deltog. Kul och intressant att se många fieldar på en gång, då man tydligt ser rasdragen!

 

*
Årets första träff gick som de senaste åren av stapeln hemma hos Helena i Stigtomta, i år 7 april. Strålande vårväder, tjusigt smarrigt fika, lite mankhöjdsmätning, och typ femton fieldar med vidhängande hussar och mattar deltog! Lite bilder här, och här .


2018

 

*****

 

Cirkus nitton fieldar med vidhängande hussar och mattar, plus någon ickefield, deltog på årets sista? träff i Knivsta. Fika, snack, lite trim och promenad stod på schemat. Avslappnat och trevligt som vanligt! Bilder här.

 

****

 

Träffar har vi haft tisdag 1 maj på Brunnsholm, Knivsta, Söndag 20 maj på Brunnsholm i Knivsta, Onsdag 6 juni på Brunnsholm i Knivsta

 

*
Måndag den 2 april gick årets första träff av stapeln hos Helena i Stigtomta. Strålande sol, lammtitt och äggplockning för de yngre, våfflor, hundsnack och massor med fieldar, det är livet det!2017

*****

Femte och troligen sista träffen för året gick av stapeln 8 oktober hos Sussi i ett regnigt och blåsigt Knivsta. Trots ruskvädret var det ett helt gäng som slöt upp, yngst var 2,5 månader unge Bor och äldst var Tudor med sina fjorton år och fyra månader!

****

Årets fjärde träff gick a stapeln i början av september hos Sussi i Knivsta, med ca tio glada fieldar med vidhängande hussar och mattar. Massor med god fika och massor med gott fieldprat som vanligt!

***

Söndag 21 maj samlades fjorton fieldar hos Sussi i Knivsta för årets tredje träff. Denna gång var mest långväga besöket en fielduppfödare från USA! Härligt varm och slapp dag med som vanligt en massa fieldsnack, och promenad ner på fälten med vovvarna. Foton.

**
Första maj hade vi träff i Stigtomta med så många fieldar att det var svårt att hålla reda på vem som var vem när de minglade runt i Helenas stora trädgård! Tjugo fieldar plus ett par udda raser deltog, och de som var mest långväga kom från Holland!
Fieldsnack, fieldsnack, smarriga våfflor och lite trimvisning ägnade vi oss åt denna gång.
*
Söndag 2 april hade vi årets första träff med fieldsnack, fika, promenad, korvgrillning och mera fieldsnack! Ca 15-20 fieldar från ett halvår till drygt tretton år deltog med sina hussar och mattar.

2016

******
Tretton fieldar mellan fem månader och tretton års ålder, samt en golden, deltog på septemberträff i Knivsta hos Sussi som alltid ordnar så fint! Några tvåbenta var ju med också, både gamla-i-gården-fieldägare och blivande! Fikade, promenerade, grillade och trimmade gjorde vi. Förutom snacka snacka snacka field förstås! Bilder här.
*****
Sju springrar och två fieldar deltog på jaktlydnad/grundlydnad i Knivsta helgen 18-19 juni för entusiasmerande Monika Jansson som alltid har så många bra tips och knep beroende på vad varje individ är i behov av. Bilder här.
****
Den 11 juni var det träff hos Sussi i Knivsta. Dagen började med regnskurar så vi fick öva på att sätta upp ett tält. När tältet väl var uppe gav regnet upp och framåt kvällen blev det till och med sol och riktigt varmt. Som vanligt en trevlig dag med en massa fieldsnack och mumsigt fika.
***

Träff hos Sussi i Knivsta hade vi den 5 maj. Fika, fieldsnack, promenad, trimning, fotografering samt lite mer fika och fieldsnack... ;)
**
Grundlydnad/jaktlydnadsträff med Olle Thulin som instruktör utanför Uppsala drog en hel drös fieldar plus några andra spanielraser. Mycket nyttig brush up efter vintervila - kontaktövningar, fotgående, inkallning, apportering av dummies och vilt gjorde att en och annan nog kom igång med träningen ingen!
*
Årets första träff gick av stapeln hos Helena i Stigtomta 28 mars. En hel drös fieldar mellan 5 månader och 15 år deltog, samt ett par cockrar och en labbe. Och så förstås de tvåbenta, både de som är gamla och nyare i rasen respektive de som eventuellt är blivande fieldägare! Trevlig dag som vanligt!

2015

*******
Hela arton fieldar, en springer och en borderterrier med hussar och mattar deltog på årets sjunde och sista träff, hos Sussi i Knivsta! Fieldarna i ålder från 3,5 månader till 14,5 år busade, stal kakor, tiggde korv, hade kapplöpning på det stora fältet, tog sig ett dopp medan de tvåbenta om vanligt snackade field så det stod härliga till!

******
Sjätte träffen gick av stapeln 4 oktober i Knivsta med sjutton deltagande fieldar från valp till veteran! Ja lite vidhängande hussar och mattar deltog förstås också...! :)
Fler bilder här, här och här.

Foto Rolf Johansson
 
 

*****
Årets femte aktivitet hände sig den 25 juli i Märsta då vi hade BPH för field, så nu är totalt ca tjugofem fieldar BPH-beskrivna. Mycket trevlig och lärorik dag.

****

Lördag den 13 juni gick årets fjärde träff av stapeln även denna gång hos Sussi.

***
Torsdag den 14 maj hade vi vår tredje träff för året, denna gång hos Sussi i Knivsta. Inte så många deltagare (tio fieldar och två springrar) då många var bortresta över långhelgen men så mycket bättre man hinner prata med alla då kom vi på! ;) Som vanligt så roligt att träffa både folk och fä, att se hur släktdragen hos våra hundar förändras med åldern etc.
**
Andra aktiviteten gick av stapeln 18 april - lydnadsträning med inriktning jaktträning, då fem ekipage drillades av sympatiske Olle Thulin som är så bra på att läsa av både folk och fä. Förstått att alla ekipagen utvecklades fint under dagen! Några foton här och här.
*
Lördag 28 mars hölls vår första träff för året, denna gång i Stigtomta. Som vanligt en massa trevligt fieldsnack, vi tog en promenad ut på fälten så hundarna fick springa av sig, och mumsade sedan på varm svampsoppa medan fieldsnacket fortsatte... Ca femton fieldar med vidhängande hussar och mattar deltog, både nya trevliga bekantskaper och gamla vanliga, samt eventuellt blivande fieldägare!

2014

* * * * * *
Årets sjätte och sista aktivitet gick av stapeln 9 november på Tarby Gård i Vallentuna, då vi hade ett välbesökt prova-på-spaniel-prov med tyngdpunkt på prova-på! Fieldklubben fick tyvärr inte ihop ett tillräckligt antal deltagare till sina jaktliga aktiviteter för att de skulle bli av, så vi raggade mark och domare/instruktör och skickade ut en inbjudan. Men med bara en-två veckors varsel tänkte vi att ja ja de som har möjlighet de har möjlighet... Oerhört kul att hela sjutton ekipage anmälde sig! Pga tillslag av sjukdomar på folk och fä blev vi till slut inte fullt så många, men ändå såpass att det hann börja skymma innan vi var klara med alla... Tror alla hade en lyckad dag, foton se här!

* * * * & * * * * *
Två höstträffar har vi haft, i september och oktober, med normalt antal deltagare.
* * *
Den sjätte juni gick tredje träffen av stapeln, med normalantal deltagare dvs ca 15-20 fieldar med vidhängande  tvåbeningar.
* *
Andra träffen gick av stapeln i Stigtomta, med inte fullt lika många deltagare men precis lika trevligt!
*
Årets första träff gick av stapeln i Knivsta den 30 mars i strålande solsken. Stor uppslutning med mer än tjugo fieldar och deras familjer samt någon som ännu inte har field!
Yngst bland vovvarna var Göte med sina sju månader och äldst var Wilmer som precis fyllt tretton. Tanterna Tara och Monie ligger inte långt efter i ålder då de är av samma goda årgång...!

2013

Söndag den 20 oktober hade vi höstens sista? och årets till antalet största träff, hos Sussi i Knivsta. Tjugo fieldar, tre uddaraser och ca ett trettiotal tvåbeningar snackade field, fikade, promenerade, grillade korv, snickrade, trimmade, och, snackade field...!
Den 21:a september hade vi en liten men naggande god träff i Stigtomta. Femton fieldar på plats och tio tvåbeningar som njöt av det vackra sensommarvädret, fikade, promenerade, provade rallylydnad och åt hemlagade hamburgare!
Våra två första BPH är nu avklarade se tv i menyn. Vill du kika på fieldar som går bph, sök då på youtube! 
Årets första träff gick av stapeln 1:a april i Stigtomta! Den 2:a träffen hade vi den första maj i Knivsta. Där gick också den tredje träffen av stapeln den 6 juni, med närmare tjugo deltagande hundar med vidhängande tvåbeningar! 

2012

Den 7 oktober hade vi höstträff med en mycket intressant och lärorik exteriörgenomgång av alla hundarna. Förutom fika, fieldsnack, fieldbus och promenad förstås!

Trimvisning förutom det vanliga fieldnacket, promenaden och det goda fikat stod på programmet på vårens sista träff den 6 juni! Anette fotade.


Fika!Trimning...Hundar o barn

Den 27 maj träffades vi på utställning i Vallentuna.
Träffen där vi skulle köra rallylydnad blev tyvärr inställd, men vi kommer igen med det!
Den 14 april var vi på Kungberga och tittade på hur ett
Nybörjarprov B för spaniels går till.
Sörens bilder från årets första träff i Knivsta den 9 april kan ses
här !

2011

Söndagen den 16 oktober gick en höstträff av stapeln i Knivsta, med en drös glada fieldar och deras ägare. Sören fotade, se
här !

Den 30 april och den 3 juni hade vi träffar hos Sussi i Knivsta.

Från och med 30 april-träffen är våra träffar privata och inte FSK-träffar, men lika välkommen är man för det!

Den tredje april hade vi träff hos Sussi. Utlovat var solsken och femton plusgrader...vilket inte direkt stämde, men trevligt hade vi för det, med korvgrillning, promenad och en massa fieldsnack! Sören fotade som vanligt,
se här !

2010

31 oktober hade vi träff i Runtuna utanför Nyköping, med inriktning på spanielträning förutom de obligatoriska fieldsnacket och fikandet!

På nationaldagen den 6 juni hade vi också träff hos Sussi och Sören fotade, se
här !

Den andra maj var det träff igen hos Sussi. Smaskig fika, promenad, trimning och en massa fieldsnack höll oss varma när solen gick i moln. Sisådär en femton tjugo hundar deltog denna gång. Foton
här !

På träffen i Knivsta söndag 7 februari dök det upp minst sjutton vovvar om vi inte räknade fel. Plus vidhängande hussar och mattar förstås, och ett par familjer som som är intresserade av rasen! Vi snackade field, grillade korv, trimmade och tog en promenad.
Sören fotade som vanligt, se härliga vinterbilder 
här !

för tillfället ej uppdaterad